SaiPan B-nuoret varmistivat SM-sarjapaikan ensi kaudelle
18.3.2018 18:21 Uutiset / Pääsivusto

SaiPa päihitti Ilveksen sunnuntaina jatkoajalla 2–3. Voitto tiesi sille sarjapaikan varmistumista ensi kaudelle, sillä se sijoittui tämän iltapäivän vastustajansa edelle pisteen marginaalilla.

SaiPan B-nuoret varmistivat SM-sarjapaikan ensi kaudelle

SaiPa päihitti Ilveksen sunnuntaina jatkoajalla 2–3. Voitto tiesi sille sarjapaikan varmistumista ensi kaudelle, sillä se sijoittui tämän iltapäivän vastustajansa edelle pisteen marginaalilla. B-nuoret olivat liikkeellä päättäväisellä ja itseluottamusta uhkuvalla asenteella, sillä joukkue iski 2–2- tasoitusosuman päätöserän toiseksi viimeisellä peliminuutilla – aivan kuten liigajoukkue eilen Kisapuistossa Pelicansia vastaan.

Päävalmentaja Ari Santanen oli tyytyväinen illan ottelun lopputulokseen ja sarjapaikan varmistumiseen.

– Tosi kova taistelu oli tänään. Molemmat joukkueet tarvitsivat voiton sarjapaikan saamiseksi, sillä häviäjä tippuisi B-nuorten Mestikseen. Sama panos oli molemmille osapuolille. Minusta kaukalossa oli vastakkain kaksi tämän hetken kovakuntoisinta joukkuetta.

– Fiilikset ovat totta kai katossa, kun ei tällaisia asioita kuitenkaan joka vuosi SaiPassa tapahdu. Olemme koko joukkue ylpeitä toisistamme, kertoi joukkueen kapteeni Eetu Pulli puhelimessa.

Santanen siirtyi B-nuorten valmentajaksi tammikuun alussa. Ennen valmentajan pestin alkua hän ei ollut koskaan valmentanut alle 18-vuotiaiden ikäluokkaan kuuluvia pelaajia. Haaste oli kuitenkin mieluinen.

– Haastavaa oli hypätä mukaan, kun en ollut aiemmin tuon ikäisiä valmentanut. Valmennusuran aikana olen kuitenkin valmentanut vain miesten joukkueita, mutta tämä oli todella mukava prosessi. Lähtökohtana oli se, että jatkaisimme syksyllä tehtyä hyvää työtä ja veisimme sitä eteenpäin.

Kauden jälkeen tunnelmat olivat joukkueen keskuudessa korkealla. Santasen mukaan matka vaati kuitenkin kaikilta sitoutumista ja oman pelitavan kehittymistä.

– Sitkeä joukkue, se on minusta hyvä adjektiivi heitä kuvaamaan. Meidän peli kehittyi nousujohteisesti. Meillä oli sarjan alussa haasteita pelinnopeuden kanssa, vastustajat olivat meitä paljon pelinopeampia. Sitten kun ymmärsimme pelin nopeuteen vaadittavat asiat, niin rupesimme saamaan peli peliltä enemmän juonesti kiinni.

– Jokainen jätkä nautti selkeästi tästä voitosta. Tämä oli jo keväällä asetettu tavoite tuloksellisesti ja onnistuimme siinä, Pulli kertoi.

18-vuotias SaiPan kasvatti ja B-nuorten kapteenina toiminut Pulli kertoi rinnassa koristaneen C-kirjaimen olleen suuri kunnia kantaa päällä kauden aikana.

– Todella suuri kunnia toimia joukkueen kapteenina, varsinkin kun valitsimme kapteenin äänestämällä. Tietenkin tämä rooli toi vastuuta, mutten siitä ottanut stressiä, Pulli kuvaili.

B-nuorten SM-sarjapaikan varmistuminen on lappeenrantalaiselle kiekolle merkittävä asia. Jatkossa SaiPan kaksi ylintä nuorten joukkuetta pelaavat maan korkeimmalla sarjatasolla. A-nuoret ovat pelanneet Nuorten SM-liigassa. Santasen mukaan saavutus on merkittävä monelle osapuolelle.

– Kyllä tämä on minusta iso asia lappeenrantalaiselle jääkiekolle, sekä tälle joukkueella ja valmennukselle. Me halusimme tämän saavutuksen, ja kyllä Lappeenrannassa pitää SM-sarjaa pelata, Santanen totesi päättäväisesti.

Ottelun tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/report/...


   
Lisää uutisia
SaiPa ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat