Saipan junioripolkuun merkittäviä valmentajasopimuksia
19.2.2018 15:52 Uutiset / Pääsivusto

Kari Martikainen ottaa vastuulleen SaiPan A-nuoret. SaiPa-kasvatti Ville Hämäläinen siirtyy pelaajauransa päätteeksi B-junioreiden vastuuvalmentajaksi.

Liiga-SaiPa Oy ja SaiPa ry ovat solmineet valmentajasopimuksia kaudelle 2018-2019. Kari Martikaisesta tulee SaiPan A-nuorten päävalmentaja. Martikaisella on takanaan mittava pelaajaura puolustajana. Hän pelasi mm. 364 ottelu SM-liigaa Jokereissa ja Lukossa, sekä 310 ottelua Sveitsin pääsarjassa NLA:ssa. Hän on saavuttanut kolme SM-kultaa, Sveitsin mestaruuden ja MM-hopeamitalin.
Pelaajauransa jälkeen hän on toiminut mm. Jokerien junioripuolen valmennuspäällikkönä ja neljän kauden ajan Jokerien A-nuorten pää- ja apuvalmentajana. Viimeiset kolme kautta Martikainen on valmentanut Sveitsin Fribourgissa. Kaudet 2015-2017 hän toimi NLA-seura HC Fribourg-Gottéronin apuvalmentajana. Kuluvan kauden hän on toiminut saman seuran A-nuorten päävalmentajana.
- Perhesyyt tuovat minut takaisin Suomeen. Olen kolmen vuoden ajan elänyt etäsuhteessa, jonka aikana on tullut perheenlisäystäkin. Poikani pelaa tulevan kauden Sveitsissä Rapperswilin joukkueessa ja aikuinen tyttäreni asuu omillaan. Muu perhe muuttaa Lappeenrantaan, Martikainen kommentoi. - Kävin hyvät keskustelut Antti Tuomenoksan, Marko Ekin ja Jussi Markkasen kanssa. Tulevaisuudennäkymät saivat minut valitsemaan SaiPan. Minulla on tavoitteena toimia vielä päävalmentajana miesten sarjoissa ja joskus tulevaisuudessa myös Sveitsissä.
Martikaisen sopimus on kestoltaan 1+1 kautta. Hänen apuvalmentajanaan toimii Ketterän Mestis-joukkueen apuvalmentajana kuluvan kauden toiminut Jouko Viljakainen. SaiPan B-junioreiden vastuuvalmentajaksi on nimetty SaiPa-kasvatti Ville Hämäläinen, joka päättää pelaajauransa tähän kauteen. Hän pelaa EIHL-joukkue Braehead Clanissa, Skotlannissa. Hämäläinen on pelannut 731 Liiga-ottelua SaiPassa, Tapparassa, KalPassa, HPK:ssa, Jokereissa ja Jukureissa. Hän voitti Anuorten SM-kultaa SaiPassa kaudella 2001-2002 ja SM-liigan mestaruuden Tapparassa kaudella 2002-2003. Hänellä on myös alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus.
- On ollut pidemmän aikaa selvää, että suuntaudun valmennuspuolelle peliurani päätyttyä. Olen erittäin otettu ja kiitollinen mahdollisuudesta aloittaa valmennusura kotikaupungissa ja kasvattajaseurassa, Hämäläinen kommentoi.
- Innolla lähden mukaan kehittämään sekä SaiPan junioripelaajia, että myös itseäni valmentajana. Minulla on valtava halu oppia itse valmentajana osana seuran muuta henkilöstöä, sekä jakaa omaa tietämystäni ja osaamistani organisaatioon. Uskon, että pelaajaurani antaa hyvät eväät valmentamiseen. Tukena ovat Vierumäellä suoritettu liikunnanohjaajan tutkinto, sekä jääkiekkoliiton valmennuskursseja. Aluille on laitettu myös Ammattivalmentajan tutkinnon suorittaminen.

Ville Hämäläisen sopimus on kaksivuotinen.

SaiPan A-nuorten, sekä B- ja C-junioreiden valmentajasopimukset:

A-nuoret:

Päävalmentaja Kari Martikainen

Apuvalmentaja Jouko Viljakainen

B1- juniorit:

Vastuuvalmentaja Ville Hämäläinen

Apuvalmentaja Veli-Pekka Nutikka

Täydentyy myöhemmin apuvalmentajalla

C1-juniorit:

Vastuuvalmentaja Pasi Kupiainen

Apuvalmentajat Topias Latvala ja Joni Suutari

C2-juniorit:
Vastuuvalmentaja Joonas Ruosteinen

Apuvalmentaja Olli Auriola

Täydentyy myöhemmin apuvalmentajilla


   
Lisää uutisia
SaiPa ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Ilmoittautuminen
Kategoriat